toplogohu slogen
FőoldalKapcsolatTevékenységekÁrlistaTámogatásHitel
boltkulsologo  Elektronika  
 
Az elektronikában otthon vagyunk, az ellenállástól a mikroprocesszorig.

Elektronikai alkatrészek forgalmazásával indult az üzlet 1991 julius 1.-én,igaz a kezdet nem volt egyszerű,de az akkori 12 m2 öszz. alapterület helyett ma már 80 m2 eladótérrel büszkélkedhetünk.
Vásárlóként számítunk az amatőröktől a profi műszerészekig mindenkire és természetesen azokra is akiknek csak egyszerűen elromlott valamilyen készülékük. Az oldalsávon látható gyártók alkatrész utánpótlását tudjuk biztosítani raktárról illetve megrendelésre.
Külön kiemelnénk itt a távirányítók pótlását ami a készülék tipusszáma alapján történik !
Ezenkívül megtalálhatók még a kapcsolódó vezetékek, csatlakozók,szerelt kábelek,kapcsolók stb...


Az ólommentes alkatrészekről

     Az Európai Parlament és a Tanács által meghozott és elfogadott irányelvek korlátozzák vagy tiltják az egészségünk és környezetünk védelmében az elektronikai alkatrészekben (elektronikus és elektromos berendezésekben) bizonyos veszélyes anyagok felhasználását. Ezek: ólom, higany, kadmium, hatvegyértékű króm, polibrómozott-bifenil (PBB) és polibrómozott-difenil-éter (PBDE).
    Az alkatrészgyártóknak és forgalmazóknak be kell tartani ezeket az irányelveket, 2006. július 1-jétől a piacon már csak előírásnak megfelelő termékek szerepelhetnek.
    Sajnos, az előírásnak megfelelő alkatrészek jelölésére nincs irányelv, a gyártók és forgalmazók maguk döntik el ennek formáját. Egyes gyártók teljesen új névvel jelölik az alkatrészt, mások csak módosítják a nevet, vagy semmit sem változtatnak rajta, csak a csomagoláson szerepel az “Ólommentes” vagy egyéb, erre vonatkozó megjelölés.
   

 
  © Copyright 2007  Selector All Rights Reserved. Design by weis